Cercuri pastorale în două parohii din Arhiepiscopia Iașilor

În parohia Ivancăuți, Protopopiatul Darabani, a avut loc luni, 6 august, întrunirea Cercului pastoral-misionar ‘Sfântul Ioan Iacob de la Neamț’. După oficierea Aghezmei mici și a Tainei Sfântului Maslu, pr. Ioan Șușu de la parohia Crăiniceni a susținut referatul cu titlul ‘Biserica, locul prezenței lui Dumnezeu’.

‘La final s-au citit mai multe rugăciuni de mulțumire, întrucât duminică seara Dumnezeu a binecuvântat zona Darabaniului cu ploaie’, a relatat pentru Ziarul Lumina pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani. În parohia Hangu, Protopopiatul Ceahlău, a avut loc luni, 6 august, întrunirea Cercului pastoral-misionar ‘Sfântul Ioan Gură de Aur’. Părintele Mihai Damian, alături de un sobor de opt preoți, a oficiat Agheazma mică, Taina Sfântului Maslu și Slujba la vreme de secetă sau neplouare. La acest moment de rugăciune au asistat peste 200 de credincioși atât din parohia Hangu, cât și din parohiile vecine. Părintele Cristian Dăscălescu de la parohia Buhalnița a susținut referatul cu tema ‘Filantropia creștină’, arătând în lucrarea expusă că ‘iubirea față de aproapele este criteriul principal al mântuirii omului, iar judecata finală privește mai ales binele pe care puteam să-l facem aproapelui nostru, dar nu l-am făcut’.

De asemenea, pr. Cristian Dăscălescu a amintit în ultima parte a lucrării de activitatea filantropică a parohiilor Protopopiatului Ceahlău, care sprijină cu alimente Centrul socio-medical Ceahlău. Părintele protopop Mihai Damian a apreciat dragostea enoriașilor din Hangu care au sprijinit în ultimii ani lucrarea pastoral-misionară a părintelui paroh Ioan Simiraș. În continuare, pr. paroh Ioan Simiraș a mulțumit părintelui protopop Mihai Damian și preoților pentru că au slujit în Biserica ‘Sfinții Apostoli’ din Hangu.

Comentarii Facebook


Știri recente