Cercuri pastoral-misionare în Protopopiatul Bolintin

Pe 7 martie 2012, în Biserica „Buna Vestire” a Parohiei Stoenești – Drugănești, Protoieria Bolintin, a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului IV pastoral-misionar. Întrunirea a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Sfântului Grigorie Dialogul de către un sobor de preoți, condus de Părintele Protopop Nicușor Beldiman. Sfânta Liturghie a fost urmată de oficierea Tainei Sfântului Maslu, în prezența unui număr impresionant de credincioși. La final, Părintele Protoiereu rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța cercurilor pastorale, săvârșirea Tainei Sfântului Maslu și ajutorarea bolnavilor, mijloace de intensificare a activității pastoral misionare, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

Tot ieri, în cadrul Cercului III pastoral-misionar, un sobor de preoți a săvârșit Liturghia Darurilor înainte-sfințite și Taina Sfântului Maslu, în Biserica ,,Sf. Împărați Constantin și Elena” din Parohia Crevedia Mare. La final, cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Pisculungeanu Florian, secretarul Protoieriei Bolintin, care a subliniat necesitatea săvârșirii Liturghiei Darurilor mai înainte sfințite în perioada Postului Mare, și efectele Sfântului Maslu asupra credincioșilor.

Totodată, cu prilejul acestei întruniri au fost dezbătute și alte teme de interes pastoral-misionar cum ar fi: continuarea activităților de catehizare a tineretului prin intermediul proiectelor naționale „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala”; identificarea unor metode potrivite pentru contracararea acțiunilor prozelitiste sectare; constituirea unor comisii formate din preot, profesorul de religie și psihopedagogul școlar pentru identificarea cazurilor sociale și a elevilor cu risc de abandon școlar; și organizarea unor colecte pentru ajutorarea familiilor nevoiașe.

Comentarii Facebook


Știri recente