Cercuri pastoral-misionare în Protoieria III Capitală

În cadrul Protoieriei III Capitală a avut loc miercuri, 20 octombrie, la Biserica Dudești-Cioplea II un cerc pastoral-misionar pentru preoții din sectorul 3, iar pentru preoții din sectorul 4, cercul pastoral-misionar a avut loc ieri la Biserica ‘Sfântul Alexie’, informează „Ziarul Lumina”. La ambele cercuri pastorale, părintele David Pestroiu de la Parohia ‘Flămânda’ din Capitală a susținut un referat pe tema ‘Noile curente religioase’.

Întâlnirile preoțești au fost precedate de săvârșirea unei slujbe de Te Deum de părintele protoiereu Dinu Pompiliu, înconjurat de părinții participanți. În prelegerea sa, părintele David Pestroiu a făcut o analiză misiologică a activității noilor mișcări religioase din București, precum cele ale cultelor neoprotestante, ale mișcărilor de sorginte advento-milenistă, ale mișcărilor sincretice, ale celor de proveniență orientală sau din sfera ocultismului, dar și ale sectelor violente, sinucigașe și sataniste.

‘Biserica trebuie să ia atitudine față de toate aceste fenomene, pentru că oamenii sunt foarte sensibili, ei mereu aleargă acolo unde nu trebuie, neștiind că de mii de ani în Biserică există remediul trupului și al sufletului’, a arătat părintele David Pestroiu.

De asemenea, au fost prezentate soluții misionare și pastorale absolut necesare pentru prevenirea apariției acestor fenomene în câmpul parohial, cât și mijloacele de contracarare în manieră modernă, irenică, acolo unde impactul sectelor a avut loc. La final, au avut loc dezbateri asupra temei propuse.

Comentarii Facebook


Știri recente