Cercul pedagogic al profesorilor de Religie, la Pașcani

Sâmbătă, 10 mai 2014, a avut loc activitatea metodică a profesorilor de Religie din zona Pașcani, organizată la Școala Gimnazială Muncelu de Sus, cu tema: „2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al sfinților Martiri Brâncoveni. ”

Activitatea a debutat cu participarea profesorilor de Religie la Sfânta Liturghie, oficiată de către preacucernicul părinte Croitoru Mihai, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Muncelu de Sus, comuna Mogoșești Siret.

Activitatea metodică a Cercului de Religie a avut loc la Școala Gimnazială Muncelu de Sus întrunind 50 de elevi și 20 de profesori de religie din zona Pașcani.

Profesorii de religie au fost întâmpinați cu pâine și sare, de către elevii școlii gazde, îmbrăcați în frumoase costume tradiționale românești.

In prima parte a activității elevii Școlii Gimnaziale Muncelu de Sus au prezentat Teatrul școlar:Sfinții Martiri Brâncoveni” în care elevii au reușit foarte bine să interpreteze rolurile personajelor, într-o exprimare clară și coerentă. De asemenea, au interpretat „Balada Sfinților Martiri Brâncoveni” sub formă de colindă, într-o atmosferă înălțătoare și au încântat privirile celor prezenți cu o frumoasa expoziție de icoane în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni.

În partea a doua a activității demonstrative s-au prezentat și dezbătut referatele: „Ora de Religie la clasa pregătitoare„, prof. Pîrlea Elena, „Anul omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, prof. Dîmbu Ion.

În încheierea activității, doamna învățătoare Angheluș Felicia, de la Școala Gimnazială Muncelu de Sus, locația Mogoșești Siret, în parteneriat cu catedra de Religie, a prezentat un buchet de cântece și dansuri tradiționale din folclorul românesc.

Cu ocazia acestui eveniment, doamna Brumă Sorinela Manuela – directorul unității de învățământ ne-a declarat: „Educația religioasă pe care o primește fiecare copil în școală este o etapă importantă a formării sale spirituale; prin acesta se construiește un sistem de valori spirituale, etice și estetice racordate la personalitatea fiecăruia dintre noi și materializate în comportamentele integratoare în viața comunității din care facem parte. Profesorul de religie are un rol esențial în cadrul fiecărei instituții de învățământ, deoarece, prin caracterul și personalitatea sa, mângâie sufletul fiecărui copil. Astfel, activitatea Cercului de Religie desfășurată în unitatea noastră, a fost deosebit de interesantă, cu elemente de interdisciplinaritate, încărcată de emoție, planând asupra tuturor participanților o aură de spiritualitate.”

Toți cei prezenți la acest eveniment au considerat că a fost un schimb de experiență reușit, activitatea Cercul pedagogic de religie din zona Pașcani încadrându-se în seria marilor manifestări dedicate Anului omagial euharistic și Anului comemorativ al sfinților Martiri Brâncoveni. ” (Articol semnat de Prof. Maria Osoianu și prof. Vasilica Sîrghie Dimitriu – Responsabili Cerc pedagogic)

Comentarii Facebook


Știri recente