Cercul pedagogic al profesorilor de religie din județul Dolj la Segarcea

La Grupul Școlar ‘Horia Vintilă’ din Segarcea se va desfășura, sâmbătă, 26 mai 2012, începând cu ora 10:00, Cercul pedagogic al profesorilor de religie din județul Dolj, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Evenimentul este organizat de Fundația ‘Cuvântul care zidește’, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și instituția de învățământ din Segarcea, tema cercului fiind ‘Dumnezeu, omul și paradoxul vremurilor noastre’. Invitat la acest eveniment este Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. În cadrul programului, un grup de eleve coordonat de cadrele didactice vor face o prezentare a orașului, în cadrul unui material video ‘Segarcea, pământul mult dorit’, material care a obținut premiul I la Concursul național ‘Din grădina dorului’. Activitățile din această zi vor continua cu un colaj de clipuri video realizate de către elevii școlii, coordonați de profesorul de religie Andreea Zanficu, în care sunt prezentate provocările și tentațiile cu care se confruntă tinerii, și o prelegere pe tema ‘Taina Sfântului Maslu – Tămăduire și iertare’. La final, două eleve ale școlii din Segarcea vor ține câte un cuvânt pe temele: ‘Lucrarea Sfinților în tămăduirea bolilor sufletești și trupești’ și ‘Tămăduirea trupească, dar spre vindecarea sufletească’. ‘Aceste activități se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Irineu. Tema aleasă pentru cercul pedagogic nu este una întâmplătoare, pentru că într-o lume în care toate sunt trecătoare și se schimbă trebuie să ne amintim că există lucruri mici care vorbesc despre oameni mari’, a declarat prof. Andreea Zanficu, director adjunct al Grupului Școlar ‘Horia Vintilă’.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…