Cercul pastoral „Speranță și vindecare” al preoților de caritate din Județul Prahova

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost înființat Cercul Pastoral „Speranță și vindecare” al preoților de caritate din județul Prahova. Prima întâlnire a acestor preoți a avut loc astăzi, 20 septembrie, în sala de consiliu a Spitalului General „C.F. Ploiești” și a avut tema „Pastorația preotului de caritate, astăzi, între tradițional și modernism”, informează TRINITAS TV.

Lucrările au fost precedate de oficierea Sfintei Liturghii la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din incinta instituției sanitare.

„Vorbind de prima conferință vreau să vă spun că este o noutate pentru noi, dar în același timp este și o bucurie pentru faptul că astăzi am avut posibilitatea să-i cunosc pe toți preoții de caritate din județul Prahova. Ei sunt în număr de 18 și activează în spitale, așezăminte și penitenciare. Cu timp și fără de timp se ostenesc pentru ca acei pe care societatea de obicei îi lasă în plan secundar Biserica nu-i uită. Dimpotrivă, Biserica a făcut eforturi deosebit de mari pentru ca aceștia să poată beneficia de asistență religioasă în permanență”, a declarat Pr. Protopop Ștefan Mușat, Protopopiatul Ploiești.

La întrunirea de astăzi au luat parte preoți care deservesc spitale, așezăminte sociale, unități ale Jandarmeriei și penitenciare din județul Prahova.

Sesiunile din cadrul Cercului Pastoral „Speranță și vindecare”, adresat preoților de caritate din județul Prahova, vor fi organizate la fiecare trei luni.

Comentarii Facebook


Știri recente