Cercul pastoral-misionar „Schimbarea la față”

La sediul Protopopiatului Băile Herculane din cadrul Episcopiei Caransebeșului s-a desfășurat Cercul pastoral-misionar „Schimbarea la față”. Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Au participat preoții formatori ai acestui cerc pastoral-misionar, dar și profesorii de religie din cuprinsul protoieriei. S-a stabilit ca preoții și profesorii de religie să desfășoare în parteneriat proiecte cultural-spirituale și social-filantropice, cu obiectivul implicării tinerilor în acțiunile Bisericii, atât la nivel parohial, cât și în instituțiile de învățământ în care învață. De asemenea, au fost susținute referate privitoare la viața și activitatea Sfântului Vasile cel Mare.

În Episcopia Caransebeșului, Cercurile pastoral-misionare au fost inițiate în luna septembrie a anului 2008, prin dispoziția Preasfințitului Părinte Episcop Lucian. Acestea au ca scop identificarea metodelor pentru intensificarea implicării Bisericii Ortodoxe în comunitate, prin asistență religioasă și prin sprijin material oferit credincioșilor.

Următoarea întâlnire de acest gen va avea loc duminică, 15 februarie 2009, la sediul Parohiei Sasca Montană din Protopopiatul Oravița.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente