Cercul pastoral-misionar Rm. Vâlcea II întrunit la Parohia Înălțarea Domnului Ostroveni

Întrucât anul 2013 este „Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”, și în cadrul cercurilor pastoral-misionare se prezintă rolul și importanța Sfinților Împărați în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine, în Protopopiatul Rm. Vâlcea, s-a desfășurat luni, 27 mai 2013, întâlnirea preoților din cercul pastoral „Rm. Vâlcea II” la Parohia Ostroveni din Municipiul Rm. Vâlcea, după cum informează site-ul arhiram.ro.

Tema întâlnirii intitulată „Edictul de la Milano (313) – toleranță și libertate pentru Biserica creștină” a fost prezentată de Pr. Petre Veniamin Avram – preot slujitor la Parohia „Înălțarea Domnului” din cartierul Ostroveni.

La această întâlnire au luat parte preoți din parohiile: „Sfântul Andrei”, „Sfântul Gheorghe”, „Sfântul Gheorghe III”, „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, „Sfântul Dimitrie” de la Unitatea Militară „Panait Donici”, „Sfântul Nicolae”, „Sfântul Ierarh Antim” și „Sfântul Ierarh Calinic”, toate din municipiul Râmnicu Vâlcea.

La finalul întâlnirii Pr. Alin Gherghinoiu, Protoiereu de Rm. Vâlcea, a subliniat faptul că dintre toți împărații Romei, Constantin a fost singurul care L-a proslăvit pe Dumnezeu, Împăratul a toate, cu o atât de mare dăruire așa cum nimeni nu o mai făcuse vreodată. El a mărturisit și a răspândit fățiș tuturor învățătura lui Hristos, proslăvind Biserica Sa și stârpind credința idolatrică.

În cadrul întâlnirii au mai fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și adminstrativ gospodăresc din fiecare parohie, cum ar fi: pastorația preoților în rândul credincioșilor, problema prozelitismului sectar, acordarea de ajutoare filantropice de către parohii familiilor sărace, bătrânilor, persoanelor bolnave și altele.

Comentarii Facebook


Știri recente