Cercul pastoral-misionar Ocnele Mari s-a întrunit la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Prot. Râmnicu Vâlcea

Întrucât anul 2013 este anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, în cadrul cercurilor pastorale se prezintă rolul și importanța Sfinților Împărați în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine. Astfel, ieri, 26 februarie 2013, în Protopopiatul Rm. Vâlcea, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ocnele Mari s-a desfășurat întâlnirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Ocnele Mari”, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Tema întâlnirii intitulată „Sfinții împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii creștine – Politica religioasă în Imperiul Roman de Răsărit între anii 313-325” a fost prezentată de Pr. Diță Iulian de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”. Tema cercului pastoral a fost precedată de săvârșirea unei slujbe de Te-Deum, ca mulțumire pentru toate facerile de bine.

La această întâlnire au luat parte preoți din parohiile: Căzănești, Râureni, Trăistari, Troianu, Sfântul Ioan Gură de Aur și Buda.

La finalul întâlnirii, Pr. Gherghinoiu Alin, Protopop de Râmnicu Vâlcea, a subliniat contribuția vastă în istoria Bisericii creștine a Sfinților împărați Constantin și Elena pe care posteritatea le-a atribuit numirea de „întocmai cu Apostolii”, oferindu-le un loc binemeritat în panteonul creștin, cinstindu-i sub diferite forme.

Totodată, au mai fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și administrativ gospodăresc din fiecare parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente