Cercul pastoral-misionar nr. 2 Horezu s-a întrunit la Parohia Costești

Marți, 19 iunie 2012, în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Costești, a avut loc întrunirea preoților care, în cadrul Protopopiatului Horezu, fac parte din Cercul pastoral-misionar nr.2, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului. Pe lângă cei 18 preoți arondați cercului pastoral, au mai participat și alți preoți din protopopiatul Horezu, dovedind așadar interesul deosebit al tuturor pentru astfel de întâlniri.

La orele 10.00, soborul de preoți a început săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, care s-a desfășurat după toată rânduiala. După terminarea acesteia, din inițiativa părintelui Constantin Dumitrescu de la parohia Râmești, responsabil al acestui cerc pastoral, s-a săvârșit un Te Deum de mulțumire, în cinstea zilei de naștere a preotului paroh Ion Marin, Protopop de Horezu.

„La sfârșitul slujbei de Te Deum, părintele Ion Marin, paroh al parohiei Costești, a rostit un cuvânt de învățătură cu referire la tema pe care urma să o susțină în fața preoților colegi, aducând totodată mulțumiri tuturor celor prezenți: numeroșilor credincioși și mai ales copiilor care și-au manifestat bucuria de a participa la slujbele săvârșite”, a mărturisit Părintele Constantin Dumitrescu, coordonatorul cercului pastoral.

Referatul întocmit și susținut a avut următoarea temă: „Reintegrarea omului în iubirea și viața lui Hristos prin Taina Sf. Maslu”. Prezentând înțelesurile iubirii, părintele protopop s-a referit într-un mod special la acel înțeles care rezultă din traducerea cuvântului „agape”, adică acela de fundament al existenței noastre și centru al credinței creștine.

„Dumnezeu creează totul din iubire dar, într-un mod special, omul este creat de Dumnezeu-iubire, este creat pentru a iubi și este creat cu capacitatea de a iubi. A spune că suntem creați după chipul lui Dumnezeu înseamnă că ne asemănăm cu Dumnezeu în iubire”, a subliniat Părintele Ion Marin în referatul susținut.

În cadrul cercului au mai fost dezbătute și alte teme de interes pastoral-misionar cum ar fi: continuarea activităților pastorale de catehizare a tineretului prin intermediul proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala!”; identificarea unor metode potrivite pentru contracararea acțiunilor prozelitiste sectare; constituirea unor comisii formate din preot, asistentul social și psiho-pedagogul școlar pentru identificarea cazurilor sociale și a elevilor în risc de abandon școlar; și organizarea unor colecte pentru ajutorarea familiilor nevoiașe.

„Ziua de 19 iunie pentru Parohia Costești s-a transformat într-o zi de sărbătoare printr-o prezență atât de numeroasă a preoților și credincioșilor. Niciodată nu s-a mai săvârșit Taina Sfântului Maslu de către atâția preoți, spre bucuria, sănătatea și binele enoriașilor costeșteni. Și ca bucuria să fie deplină, toți cei prezenți au fost invitați la agapa creștinească organizată cu această ocazie.”, a spus Părintele Ion Marin, Protopop de Horezu.

Următoarea întrunire a preoților care fac parte din Cercul pastoral-misionar nr. 2 Horezu, va avea loc în ziua de marți 17 iulie, la parohia Foleștii de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…