Cercul pastoral-misionar nr.1 Otăsău s-a întrunit la Parohia Cernele, Protoieria Horezu

Duminică, 17 iunie 2012, în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Cernele, aflată în cadrul Protoieriei Horezu, a avut loc întâlnirea preoților din Cercul pastoral-misionar nr.1 Otăsău, după cum informează arhiram.ro.

Întrunirea a început cu săvârșirea, de către un sobor de preoți, a Sfintei Liturghii și a Tainei Sfântului Maslu, cu participarea credincioșilor din parohie. Apoi, în cadrul cercului la care au fost prezenți cei 17 preoți arondați centrului pastoral de la Otăsău, părintele paroh Mălin Constantin Zamfir, a vorbit despre săvârșirea Tainei Sfântului Maslu și ajutorarea bolnavilor ca mijloace de intensificare a activității pastoral-misionare a preoților.

Au mai fost dezbătute și alte teme de interes pastoral misionar cum ar fi: continuarea activităților pastorale de catehizare a tineretului prin intermediul proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala”; identificarea unor metode potrivite pentru contracararea acțiunilor prozelitiste sectare; constituirea unor comisii formate din preot, asistentul social și psiho-pedagogul școlar pentru identificarea cazurilor sociale și a elevilor în risc de abandon școlar; și organizarea unor colecte pentru ajutorarea familiilor nevoiașe.

Următorul cerc pastoral din Protoieria Horezu, va avea loc în ziua de 20 iulie, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie, la Parohia Dobriceni.

Comentarii Facebook


Știri recente