Cercul pastoral-misionar Jiblea s-a întrunit la Parohia Jiblea Veche din Călimănești, Vâlcea

În Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, luni, 12 mai 2014, a avut loc la Parohia Jiblea Veche din localitatea Călimănești, jud. Vâlcea, întrunirea preoților din Cercul Pastoral Jiblea. La această întâlnire au luat parte preoții parohi și preoții slujitori din parohiile: Călimănești I, Călimănești II, Jiblea Nouă, jiblea Veche, Sălătrucel, Șerbănești – Pătești, Berislăvești, Scăuieni și Rădăcinești, informează arhiram.ro.

Întrunirea s-a deschis cu oficierea slujbei de Te Deum în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cartierul Jiblea Veche al localității Călimănești, după care Pr. Eduard Toader, parohul parohiei Jiblea Veche, a susținut referatul „Sfânta Împărtășanie ca Taină, ca Jertfă și ca actualizare a Jertfei de pe Cruce”, tema fiind legată de Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii).

După susținerea lucrării, s-au mai dezbătut și probleme actuale cu care se confruntă preoții din ziua de astăzi, dintre care amintim: problema actualității și actualizării Canoanelor Bisericești, problema uniformizării cultului morților; obiceiuri și tradiții locale deviate de la ritualul ortodox, precum și problema împărtășirii cu aceeași linguriță; desfășurarea proiectelor catehetice precum și acordarea de ajutoare filantropice de către parohii familiilor sărace, bătrânilor, persoanelor bolnave.

Acest eveniment se încadrează în seria de manifestări dedicate „Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) în Patriarhia Română”.

Comentarii Facebook


Știri recente