Cercul pastoral-misionar în Protopopiatul Drăgășani

Pentru o mai bună desfășurare a activității pastoral-misionare din Protopopiatul Drăgășani, clericii ce fac parte din cercul pastoral-misionar Drăgășani, s-au întâlnit luni, 23 septembrie 2013, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea. Cu acest prilej au fost dezbătute probleme culturale, misionare, sociale de actualitate, în scopul comunicării mai bine a realităților din fiecare parohie și a identificării metodelor de pastorație specifice mediului urban sau rural, în care preotul își desfășoară activitatea.

Întâlnirea a debutat la orele 09.00, cu Taina Sfântului Maslu și a continuat cu prezentarea unei comunicări științifice intitulată „Logodna civilă și logodna religioasă”, susținută de Părintele Daniel Stoica de la Parohia Capu Dealului, potrivit Arhid. Ioan Liviu Găman.

La final, au avut loc discuții libere referitoare la măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură și echivalent, a imobilelor preluate abuziv de regimul comunist din România, respectiv Legea nr.165/2013, despre prevederile H.G. nr. 276/2013 privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe – art. 1, alin. 1 și art. 2, în care se face referire la faptul că începând cu data de 1 iulie 2013, valoarea minimă de intrare a mijloacelor fixe a fost majorată de la suma de 1800 lei la suma de 2500 lei, despre modalitatea obținerii avizelor necesare eliberării autorizației de construcție, precum și despre importanța implementării proiectului catehetic „Calea”.

„Preoții prezenți la cerc au fost informați despre prevederile Legii nr.165/2013, referitoare la măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură și echivalent, a imobilelor preluate abuziv de regimul comunist din România, despre necesitate implicării parohiilor în activitatea filantropică a bisericii prin acordarea de ajutoare copiilor ce provin din familii defavorizate, despre colaborarea dintre parohii și Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe în ceea ce privește identificarea tinerilor ce urmează a primi Taina Cununie, despre necesitatea urgentării intabulării terenurilor bisericilor, despre ultimele reglementari legale privind valoarea mijloacelor fixe, despre concursul coral mixt „Lăudați pe Domnul” ce se va desfășura în ziua de 24 septembrie, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, despre programul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, ocrotitorul Râmnicului desfășurate în perioada 23-27 septembrie, precum și despre necesitatea implementării proiectului catehetic „Calea.”, a spus Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani.

Manifestarea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate „Anului Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”.

Comentarii Facebook


Știri recente