Cercul pastoral-misionar dedicat Sf. Împărați Constantin și Elena, la Rm. Vâlcea

Întrucât anul 2013 este „Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”, și în cadrul cercurilor pastoral-misionare se prezintă rolul și importanța Sfinților Împărați în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine, în Protopopiatul Rm. Vâlcea, s-a desfășurat joi, 23 mai, întâlnirea preoților din cercul pastoral „Loviștea” la Parohia Poiana, după cum ne-a transmis arhid. Ioan Liviu Găman.

Tema întâlnirii intitulată „Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața și activitatea Bisericii” a fost prezentată de Părintele Gabriel Ionescu, preot paroh la Parohia Poiana. Tema cercului pastoral a fost precedată de săvârșirea slujbei Te-Deumului de mulțumire pentru toate facerile de bine.

La această întâlnire au luat parte preoți din parohiile: Câineni I, Greblești, Găujani, Boișoara, Bumbuiești, Titești, Bratovești, Racovița, Robești Balota, Perișani și Spinu.

La finalul întâlnirii Părintele Alin Gherghinoiu, protoiereu al Protopopiatului Rm. Vâlcea, a subliniat faptul că: „Sub domnia împăratului Constantin cel Mare a crescut prestigiul și forța imperiului, creând o administrație puternică, centralizată și ierarhizată, întreaga autoritate fiind concentrată în mâna împăratului. Pe de altă parte creștinismul cât și Biserica ca și instituție au fost înzestrate cu privilegii și imunități, apărate de erezii și înconjurate în toate ocaziile de protecția împăratului.”

Totodată au mai fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și adminstrativ gospodăresc din fiecare parohie, cum ar fi: pastorația preoților în rândul credincioașilor, problema prozelitismului sectar, necesitatea urgentării intabulării proprietăților bisericilor și desfășurarea proiectelor catehetice.

Comentarii Facebook


Știri recente