Cercul pastoral-misionar Băbeni s-a întrunit la Parohia Băbeni V

Întrucât anul 2013 este „Anul omagial al Sfinților împărați Constantin și Elena” în Patriarhia Română și în cadrul cercurilor pastorale se prezintă rolul și importanța Sfinților Împărați în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine, în Protopopiatul Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat astăzi, 17 aprilie 2013, întâlnirea preoților din cercul pastoral „Băbeni ” la Parohia Băbeni V, informează arhiram.ro

La această întâlnire au luat parte preoți din parohiile: Ciorăști, Șirineasa, Băbeni I, Băbeni II, Băbeni III, Băbeni IV, Frâncești I, Mânăstireni, Mihăești I, și Mihăești II.

Tema întâlnirii intitulată „Starea Imperiului Roman înainte de Edictul de la Milano (313)”, a fost prezentată de Pr. Radu Constantin Miulescu, preot paroh la Parohia Băbeni V. Tema cercului pastoral a fost precedată de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu.

La finalul întâlnirii, Pr. Alin Gherghinoiu, protoiereu al Protopopiatului Râmnicu Vâlcea, a subliniat faptul că Biserica a apărut în istorie având o identitate unică, zidită după modelul pe care Mântuitorul Însuși l-a instituit, iar această amprentă specifică a creat dificultăți pentru acomodarea creștinismului în situații culturale, sociale și politice diferite de-a lungul istoriei.”Așezarea creștinismului în acest mediu n-a fost ușoară, deoarece presupunea o dublă confruntare: cu politeismul religios și filozofia vremii și cu instituțiile și structurile politice care mențineau imperiul”, a spus Părintele protopop Alin Gherghinoiu.

Totodată au mai fost discutate diverse probleme și aspecte de ordin pastoral-misionar și adminstrativ gospodăresc din fiecare parohie, cum ar fi: programul aducerii Sfintelor moaște ale Sfântului Grigoie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești, în Arhiepiscopia Râmnicului în perioada 19-22 aprilie 2013 la Mănăstirea Dintr-un Lemn și la Catedrala Arhiepiscopală, pastorația preotului în rândul credicioșilor; problema prozelitismului sectar, desfășurarea proiectelor catehetice precum și acordarea de ajutoare filantropice de către parohii familiilor sărace, bătrânilor și persoanelor bolnave.

Comentarii Facebook


Știri recente