Cercul pastoral-misionar 3 la Parohia Timișoara-Ronaț

În Parohia Timișoara-Ronaț au avut loc marți, 20 septembrie, lucrările Cercului pastoral 3, condus de părintele protopop Ioan Bude, din cadrul Protopopiatului Timișoara I, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Tema discuțiilor a fost Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, l-a ales ca temă prioritară și a aprobat ca anul 2012 să devină Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor.

‘Taina Sfântului Maslu este o lucrare harică pe care Dumnezeu o revarsă asupra tuturor credincioșilor, nu numai asupra bolnavilor vizibili, pentru că, așa cum spune Sfântul Evanghelist Ioan, întâiul teolog al creștinătății, în prima sa epistolă, ‘dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine și adevărul nu este întru noi’, tot așa putem spune că cine zice că este sănătos nu se cunoaște pe sine. De aceea, Sfântul Maslu, ca una din cele șapte Taine ale Bisericii, este o taină ce se administrează, ori de câte ori este nevoie, pentru bolnavii care nu pot veni la Sfânta Biserică, dar este și o lucrare de obște. În prezent, societatea noastră are nevoie de multă milostivire și har vindecător de la bunul Dumnezeu, pe plan trupesc, dar și sufletesc. Este necesar să aprofundăm în detaliu această temă, întrucât apar permanent probleme și ne confruntăm cu situații inedite, niciodată suferința nu se repetă, nu poate fi prevăzută și este întotdeauna o caracteristică aparte pentru fiecare om’, a precizat părintele protopop Ioan Bude.

Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor va fi prezentat și tratat în două secțiuni. În primul semestru al anului 2012, tema va fi analizată sub aspect biblic-patristic, istoric, social-filantropic, medical, teologic și liturgic. În cel de-al doilea semestru se va dezbate tema îngrijirii bolnavilor, ca datorie mântuitoare a fiecărui credincios al Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente