Cercul pastoral al preoților de spitale din București

Preoții de spitale din București au participat astăzi, 21 martie, la cea de-a XVIII-a sesiune a Cercului Pastoral „Comunicare și Comuniune”. Tema întâlnirii este „Comunicarea orală, mijloc al transmiterii Cuvântului lui Dumnezeu în misiunea preotului de caritate”. La întâlnire au participat alături de preoții de spitale din Capitală și medicii de la spitalul O.R.L. Panduri.

„Tema de astăzi este foarte importantă pentru preotul de caritate, fiind elementul de bază în pastorația din spitale. Fiecare preot și-a împărtășit din experiența acumulată pe parcursul anilor de slujire în spitale. Pastorația din spital diferă de cea din parohii, în spital venind bolnavi din toate parohiile. Spitalul este un moment deosebit și de cele mai multe ori trebuie să avem în vedere mediul din care vin pacienții, să găsim un element de comunicare corespunzător. De asemenea, s-au mai discutat anumite probleme administrative cu privire la preoții de caritate”, a spus părintele Marian Pintică, coordonatorul preoților de spitale din București, după cum informează Radio TRINITAS.

Întâlnirea a avut loc la biserica Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. Panduri și este organizată lunar de Sectorul Social – filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente