Cerc preoțesc în Protopopiatul Cluj II

La Biserica ‘Intrarea în Biserică a Maicii Domnului’ din cartierul Cordoș, municipiul Cluj-Napoca, a avut loc Cercul preoțesc din Protopopiatul Cluj II, informează „Ziarul Lumina”. Întâlnirea s-a desfășurat după Sfânta Liturghie, iar la eveniment a participat Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

În deschidere, Părintele Mitropolit le-a vorbit preoților despre problemele discutate recent în Sfântul Sinod. Astfel, a fost amintită întâlnirea cu ambasadorii Statelor Unite, Canadei, Spaniei, Portugaliei și Italiei, în care s-a discutat reactivarea dialogului dintre Biserica Ortodoxă și Biserica Greco-Catolică, legat de retrocedarea bunurilor pe care ei o solicită, iar al doilea punct prezentat s-a referit la trecerea celor două episcopii, a Albei și a Oradiei, de la Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului la Mitropolia Ardealului, după cum a spus pr. protopop Gheorghe Braica.

Părintele Viorel Sima, gazda întâlnirii, le-a prezentat preoților istoricul parohiei pe care o păstorește, apoi a fost abordată de către părintele protos. Visarion Pașca de la Mănăstirea Florești tema spovedaniei, importanța mărturisirii credincioșilor în această perioadă premergătoare Învierii Domnului. După prezentarea referatului a urmat intervenția IPS Andrei și a altor preoți din protopopiat, după cum a mai precizat pr. Gheorghe Braica.

Protopopiatul Cluj II cuprinde toate parohiile ortodoxe din Cluj-Napoca. Părinții parohi se întâlnesc lunar în cadrul Cercului preoțesc pentru a dezbate teme importante legate de activitatea curentă pastoral-misionară pe care o desfășoară.

Comentarii Facebook


Știri recente