Cerc pedagogic al profesorilor de Religie la Dunărea de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, s-a desfășurat ieri, 9 aprilie, Cercul pedagogic al profesorilor de religie din județul Galați, după cum ne informează diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a debutat cu participarea tuturor cadrelor didactice convocate, la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala arhiepiscopală din Galați.

După Sfânta Liturghie, a avut loc întâlnirea propriu-zisă, care a fost prezidată de părintele consilier Lucian Petroaia, din cadrul Sectorului învățământ și activități cu tineretul al Centrului Eparhial, precum și de diac. prof. Daniel Bejan, Inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean din Galați.

Unul dintre scopurile principale ale organizării acestui cerc pedagogic a fost pregătirea pelerinajului din ziua Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim la Dunărea de Jos, la care vor participa preoți din cuprinsul Eparhiei, însoțiți de protoierei, elevi ai Seminarului Teologic „Sfântului Apostol Andrei” din Galați, elevi ai școlilor generale și liceelor din județele Galați și Brăila, precum și numeroși credincioși, aflați în așteptarea apropiatului Praznic al Învierii Domnului.

De asemenea, discuțiile au vizat și pregătirea și detalierea programului manifestărilor dedicate organizării fazei naționale a Olimpiadei de religie de la Galați din perioada 17-21 aprilie. La acest important eveniment cultural-spiritual, desfășurat la nivel național, sunt așteptați elevi ai claselor a VII-a – a XII-a din toată țara, clasați pe locul I-îi la faza județeană.

„Ne bucurăm de faptul că interesul pentru cultură și spiritualitate la Dunărea de Jos este într-o continuă creștere. Acest lucru arată că grija principală a credincioșilor, precum și a cadrelor didactice se îndreaptă spre educarea și formarea tinerei generații, în spiritul cultural-religios românesc autentic”, a declarat părintele inspector Daniel Bejan.

Comentarii Facebook


Știri recente