Cerc pedagogic al profesorilor de Religie din Sălaj

La Mănăstirea Bic din județul Sălaj, s-a desfășurat vineri, 19 noiembrie, Cercul pedagogic al profesorilor de religie. Invitați la această manifestare, moderată de inspectorul de specialitate al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sălaj, au fost părintele Silviu Boha, inspector pentru cateheză, din partea Episcopiei Sălajului, și părinții protopopi Ștefan Lucaciu și Vasile Boșca, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii oficiate de un sobor de preoți, în prezența profesorilor de religie. La terminarea acesteia, copiii instituționalizați la Școala ‘Sfântul Pantelimon’ Bic au prezentat un program de pricesne și poezii. Strădania lor a fost răsplătită cu multe cadouri întrucât acum s-a finalizat una dintre etapele proiectului, ‘Un zâmbet pentru fiecare copil’, coordonat de Episcopia Sălajului și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

S-au implicat în această activitate toți profesorii de religie care au știut să îi sensibilizeze pe elevi, au organizat colecte în școli, iar din banii obținuți s-au cumpărat alimente, combustibil lemnos, rechizite și hăinuțe pentru beneficiari.

În continuare, profesoara Lucia Bulgărean, de la Școala Gimnazială ‘Ady Endre’ din Cehu Silvaniei, a prezentat referatul cu tema ‘Rolul modelului în formarea personalității elevului’.

Activitatea a continuat cu discuții, o prezentare de carte și au fost transmise o serie de precizări din partea ISJ Sălaj referitoare la olimpiada de religie și alte proiecte în care profesorii de religie se vor implica pe viitor.

Cadrele didactice prezente au avut astfel prilejul să-și valorifice propria experiență printr-un schimb real de idei și practici educative și au fost propuse activități care ar putea avea un impact benefic asupra armonizării personalității elevilor cu mediul în care trăiesc.

Comentarii Facebook


Știri recente