Cerc pastoral-misionar la Sântana

În Parohia ortodoxă Caporal Alexa, a avut loc, marți, 6 septembrie, consfătuirea lunară a preoților din Cercul pastoral-misionar III – Sântana, din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Întâlnirea a avut ca temă sensul tipico-simbolic al Proscomidiei. Referatul a fost prezentat de preotul paroh Gabriel C. Mariș, care a vorbit despre materia folosită, istoria acestei slujbe, neajunsurile întâlnite, pomenirea Sfinților Îngeri, pentru ca, în cele din urmă, să fie comentate propunerile din articolul pr. ierom. dr. Petru Pruteanu, (decanul Facultății de Teologie Pastorală din Edineț), ‘Studiu istorico-liturgic asupra Proscomidiei. Implicații dogmatice și canonice’.

Lămuriri importante au fost aduse de pr. prof. Porcolean Nicolae, care a condus întâlnirea preoților din Cercul pastoral-misionar III.

După discuții, întregul sobor de 10 slujitori a fost invitat la o agapă frățească, la casa parohială, unde au continuat discuțiile pe teme bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…