Cerc pastoral-misionar la Parohia Șușani din Protopopiatul Drăgășani

Pentru intensificarea activității pastoral-misionare din Protopopiatul Drăgășani, clericii arondați cercului pastoral misionar Măciuca s-au întâlnit, luni, 20 august 2012, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli” din comuna Șușani, județul Vâlcea. Cu această ocazie s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale și probleme de actualitate în scopul comunicării mai bine a realităților din fiecare parohie și a identificării metodelor de pastorație specifice mediului urban sau rural în care preotul își desfășoară activitatea, informează site-ul arhiram.ro.

Programul întrunirii a început cu săvârșirea în sobor a Sfintei Liturghii și a Tainei Sfântului Maslu la care au participat numeroși credincioși din localitatea Șușani dar și din parohiile învecinate. După slujbă Părintele Popa Marin de la Parohia Șușani din comuna Șușani a susținut referatele „Timpul și locul săvârșirii Tainei Sfântului Maslu”, „Reintegrarea omului în iubirea lui Hristos prin Taina Sfântului Maslu” și „Simbolistica numărului șapte”.

La finalul întâlnirii, Părintele Ion Gârju, responsabil cu coordonarea cercului pastoral, a subliniat importanța pe care fiecare slujitor trebuie să o acorde celor bolnavi și suferinzi prin cercetarea acestora, dar și îndemnul către credincioși să participe la Sfânta Taină a Maslului prin care se împărtășește tuturor harul nevăzut al tămăduirii și iertarea păcatelor.

„Preoții prezenți la cerc au fost informați despre concursul coral interprotopopiat „Lăudați pe Domnul” ce se va desfășura în luna septembrie la Centrul Eparhial, despre necesitatea urgentării intabulării terenurilor bisericilor, despre protocolul privind colaborarea între Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Patriarhia Română și Ministerul Administrației și Internelor pentru utilizarea în interesul elevilor a școlilor închise prin comasare, în vederea desfășurării unor activități de tipul celor cuprinse în proiectele „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala!”, precum și despre calendarul activtăților desfășurate de elevii aflați în tabăra școlară din stațiunea Bușteni, în cadrul proiectului Alege Școala!”, a spus Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani.

Manifestarea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate „Anului Omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”.

Comentarii Facebook


Știri recente