Cerc pastoral-misionar la Parohia Horezu I

La Parohia Horezu I din orașul Horezu, județul Vâlcea, a avut loc luni, 29 octombrie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

Întrunirea a debutat cu Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu săvârșite în Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Parohia Horezu I de către un sobor de preoți. După slujbă, potrivit Arhid. Ioan Liviu Găman, lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei referatului „Îngrijirea bolnavilor în scrierile Sfinților Părinți; Instituții social-medicale pentru îngrijirea bolnavilor în trecutul Bisericii”, susținută de către preotul paroh Mihai Cârțan, protoiereu de Horezu. Tot în prima parte a întrunirii, preotul Dumitru Diaconu, de la parohia Foleștii de Jos, a susținut alocuțiunea „Maslul este Taina speranței în făgăduințele Împărăției lui Dumnezeu”.

Sub președinția preotului Constantin Dumitrescu, responsabilul cercului, partea a doua a întâlnirii a fost marcată de analizarea problemelor curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din Protoieria Horezu, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox. „Deasemenea, s-a luat în discuție continuarea activităților pastorale de catehizare a tineretului prin intermediul proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala!”, precum și identificarea unor metode potrivite pentru contracararea acțiunilor prozelitiste sectare.”, a conchis părintele Dumitrescu, responsabilul cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu.

Următoarea întâlnire a preoților din cadrul Cercului preoțesc 2 Horezu, va avea loc în luna noiembrie, la Parohia Horezu II, și va avea ca temă „Instituții social-medicale pentru îngrijirea bolnavilor din BOR în prezent”.

Comentarii Facebook


Știri recente