Cerc pastoral-misionar la Parohia Arad-Grădiște

Preoții din Cercul pastoral-misionar Arad 1, coordonați de pr. Ioan Tulcan de la Parohia arădeană Centru, s-au întâlnit joi, 9 februarie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru a discuta despre misiunea pe care Biserica o are, aceea de a se îngriji și de cei aflați în suferință, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Tema aleasă spre dezbatere, ‘Mai aproape de cei suferinzi, în Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor’, a fost percepută ca deosebit de actuală, mai ales în aceste zile în care mulți semeni ai noștri sunt amenințați de ger, de lipsa hranei și de adăpost.

Fiind prima întrunire din acest an a preoților acestui cerc, pr. Emil Roman de la Parohia arădeană Micalaca Veche a prezentat o sinteză a temelor abordate anul trecut, legate de Anul omagial al Botezului și al Sfintei Cununii, taine prezentate pe întreg parcursul anului trecut, sub aspect dogmatic și canonic, liturgic și pastoral-misionar.

Consfătuirea a continuat cu prezentarea învățăturii de credință despre Taina Sfântului Maslu, astfel încât dimensiunea dogmatică și doctrinară să se constituie în cadru de referință al tuturor activităților pastoral-misionare, liturgice și sociale care vor fi promovate în anul omagial.

În intervențiile făcute pe marginea celor prezentate, preoții participanți au scos în evidență importanța cunoașterii învățăturii corecte despre Sfântul Maslu și totodată importanța implicării Bisericii la nivel parohial în activitatea socială, dând expresie grijii față de omul în suferință. Partea a doua a consfătuirii a fost consacrată identificării modalităților concrete de exprimare a îngrijirii bolnavilor, a celor în suferință. Un imperativ imediat îl constituie realizarea programului de măsuri elaborat de către Biroul de asistență socială din cadrul Centrului eparhial pentru aceste zile. Acest program prevede pregătirea de ceai cald și alimente care se vor distribui persoanelor fără adăpost și copiilor străzii din municipiul Arad. Pentru persoanele care solicită sprijinul Bisericii există pregătit și un spațiu încălzit. Bisericile din municipiul Arad vor fi deschise pentru primirea celor care suferă în aceste zile din cauza gerului.

Tot acum au fost fixate calendarul și tematica următoarelor consfătuiri ale cercului pastoral-misionar. S-a stabilit, de asemenea, ca în perioada Postului Mare, în fiecare biserică din municipiul Arad să se slujească Sfântul Maslu de obște, cu număr plenar de șapte preoți. Întrunirea s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de preotul paroh Viorel Roja de la Parohia Arad – Grădiște.

Comentarii Facebook


Știri recente