Cerc pastoral-misionar la Ilva Mică

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, preoții din Cercul pastoral-misionar Ilva Mică, coordonați de pr. Brici Iuliu, s-au întâlnit miercuri, 2 aprilie 2014, în Parohia Ilva Mică I din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 9.00, în Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, în prezența a peste 200 de credincioși, soborul preoților slujitori, alături de părintele paroh Dănilă Emil, au săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfințite.

„În cadrul Sfintei Liturghii un număr aproximativ de 100 de copii și credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Prezența mare a copiilor, care cu bucurie în suflet au primit pe Domnul în inima lor curată, ne amintește de ceea ce a spus Domnul Hristos în Evanghelie, că de nu vom fi precum copiii, nu vom intra în Împărăția lui Dumnezeu”, a precizat pr. Cornel Coprean.

În cuvântul rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. Nedelea Teodor de la Parohia Rebra a vorbit credincioșilor despre „Sfânta Euharistie și Sfânta Spovedanie” și a subliniat că atât Spovedania, cât și Împărtășania sunt strâns legate de post, pentru că o viață duhovnicească îmbunătățită ne așează în starea potrivită pentru a primi Sfintele Taine.

Acest eveniment de bucurie duhovnicească, de altfel primul din acest an, se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoțesc Ilva Mică, dar și în seria de manifestări dedicate Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente