Cerc pastoral-misionar în Protopopiatul Drăgășani

Pentru intensificarea activității pastoral-misionare din Protopopiatul Drăgășani, clericii arondați cercului pastoral-misionar Bălcești s-au întâlnit joi, 15 mai 2014, în Parohia Diculești. Cu această ocazie s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale și probleme de actualitate în scopul comunicării mai bine a realităților din fiecare parohie și a identificării metodelor de pastorație specifice mediului urban sau rural în care preotul își desfășoară activitatea.

Întâlnirea a debutat la ora 9.00 cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu și a continuat cu prezentarea comunicării științifice cu tema „Evaluarea rezultatelor parțiale ale recensământului populației din anul 2011 sub aspect demografic și confesional. Un nou program pastoral, misionar și social – metode și mijloace de intensificare a pastorației în B.O.R.„, susținută de Pr. Cornel Gheorghe Chiriță, preot slujitor al Parohiei Diculești I din comuna Diculești.

La final, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului, au avut loc discuții libere referitoare la colecta în bani pentru ajutorarea creștinilor din Siria; despre măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură și echivalent, a imobilelor preluate abuziv de regimul comunist din România, respectiv Legea nr.165/2013, precum și despre importanța implementării proiectului catehetic Calea.

Preoții prezenți la cerc au fost informați despre necesitatea strângerii colectei în bani pentru ajutorarea creștinilor din Siria, despre necesitate implicării parohiilor în activitatea filantropică a bisericii prin acordarea de ajutoare copiilor ce provin din familii defavorizate, despre necesitatea urgentării intabulării terenurilor bisericilor, despre ultimele reglementari legale privind valoarea mijloacelor fixe, precum și despre necesitate implementării proiectului catehetic Calea„, a spus Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani.

Manifestarea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate „Anului Omagial Euharistic” și a „Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română„.

Comentarii Facebook


Știri recente