Cerc pastoral-misionar în Protoieria Horezu

Pentru intensificarea activității pastoral-misionare din Protopopiatul Horezu, clericii cercului pastoral-misionar Nr. 2 – Horezu s-au întâlnit miercuri, 28 martie 2012, în biserica hramul „Toți Sfinții” din Parohia Bălănești, orașul Horezu, după cum ne informează arhiram.ro. Cu această ocazie s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale și de actualitate, cu scopul comunicării mai bine a realităților din fiecare parohie și a identificării metodelor de pastorație specifice mediului urban sau rural în care își desfășoară activitatea.

Întrucât anul 2012 este anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, în cadrul întâlnirilor cercurilor pastorale se prezintă semnificațiile duhovnicești ale tainei Sfântului Maslu. Astfel, întâlnirea de ieri a debutat la orele 9,00 cu Taina Sfântului Maslu, și a continuat cu prezentarea unor comunicări științifice, precum „Mărturii din Sfânta Scriptură cu privire la boală și vindecarea ei” și „Reintegrarea omului în iubirea și viața lui Hristos prin Taina Sfântului Maslu”, susținute de către preotul Daniel Ivanof de la Parohia Bălănești.

La final au avut loc discuții libere referitoare la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în parohii, timpul și necesitatea săvârșirii, precum și inovații descoperite în ritualul tainei și înlăturate.

Comentarii Facebook


Știri recente