Cerc pastoral-misionar în Parohia Vârleni, Protopopiatul Drăgășani

Pentru intensificarea activității pastoral-misionare din Protopopiatul Drăgășani, clericii arondați cercului pastoral-misionar Măciuca s-au întâlnit vineri, 10 februarie 2012, în biserica parohială Vârleni. Cu această ocazie s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale și probleme de actualitate cu scopul comunicării mai bine a realităților din fiecare parohie și a identificării metodelor de pastorație specifice mediului rural în care își desfășoară activitatea.

După cum ne informează arhiram.ro, programul întrunirii a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a Tainei Sfântului Maslu, la finalul cărora au fost tratate teme precum „Îngrijirea bolnavilor în scrierile Sfinților Părinți precum și instituțiile social-medicale din trecutul Bisericii” de Părintele Petrișor Gârju de la Parohia Vârleni, com.Stănești, județul Vâlcea.

Acest eveniment se încadrează în seria de manifestări dedicate anului 2012 – „Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”.

Comentarii Facebook


Știri recente