Cerc pastoral-misionar în Parohia Sf. Pantelimon-Foișorul de Foc sub auspiciile expoziției Apa cea vie, foc răcoritor

În contextul în care anul 2013 este anul comemorativ „Dumitru Stăniloae” în Patriarhia Română, joi, 10 octombrie 2013, preoții și diaconii din Cercul pastoral nr. 5 al Protoieriei II Capitală respectiv de la parohiile Delea Veche, Hagiu, Olari, Popa Nan, Popa Rusu, Popa Soare, „Sfântul Pantelimon”- Foișorul de Foc, „Sfinții Voievozi” – Gherghiceanu și Vatra Luminoasă, aflați sub coordonarea pr. prof. Florin Boitan – s-au întrunit la Biserica „Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc” din București.

Pr. prof. Florin Boitan a evocat chipul părintelui Dumitru Stăniloae pornind de la experiența pe care a avut-o la redactarea tezei sale de licență sub îndrumarea directă a marelui teolog român, iar pr. prof. Drăgulin a completat această descriere din punctul de vedere a celui care a susținut teza de doctorat sub îndrumarea acestuia. De asemenea, pr. prof. Victor Frangulea a susținut această prezentare amintind momentul întâlnirii cu părintele profesor Stăniloae în urma căreia i s-a întipărit în suflet observația făcută de acesta că imaginea unui preot contează la fel de mult cât pregătirea sa teologică. În felul acesta, toți cei trei părinți profesori a fost reliefat atât memoria extraordinară a părintelui profesor Dumitru Stăniloae, cât și trăirea sa adânc isihastă care au stat la baza teologiei sale profunde.

Cercul pastoral-misionar s-a desfășurat în cadrul expozitiv „Apa cea vie, foc răcoritor” de la Parohia „Sfântul Pantelimon” – Foișorul de Foc, fapt care a prilejuit implicit o evaluare a picturilor pe sticlă expuse de copiii care participă la orele de cateheză Hristos împărtășit copiilor. În felul acesta s-a configurat primele opinii avizate în privința celor mai reușite icoane, care se apropie de duhul ortodoxiei.

Comentarii Facebook


Știri recente