Cerc pastoral-misionar în Parohia Ineu din Protopopiatul Ineu

Duminică, 13 martie, Biserica s-a aflat în prima duminică din Postul Mare, numită și a Ortodoxiei, iar credincioșii Parohiei Ineu, din Protopopiatul Ineu, au trăit bucuria participării la o seară duhovnicească în Biserica parohială cu hramul ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Această seară a fost prilejuită de întâlnirea preoților din Cercul pastoral-misionar Ineu.

Seara a debutat cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Pavecernița Mică, specifică perioadei Postului Mare, după care s-a oficiat Sfânta Taină a Maslului, începând cu ora 17:00. Cei zece preoți și un diacon au înălțat rugăciuni stăruitoare pentru sănătatea sufletească, dar și trupească a tuturor credincioșilor prezenți și pomeniți în cadrul acestei Sfinte Taine a Bisericii.

Frumusețea slujbei a fost sporită de bogatul cuvânt de învățătură rostit de părintele protopop Moise Nica. ‘Rugăciunea în timpul Postului Mare’ a fost tema abordată de părintele protopop, care a subliniat faptul că toți trebuie să ne rugăm, dar mai cu seamă în această perioadă a Postului Mare. ‘Pentru rugăciune ne-am adunat astăzi aici. Prin rugăciune noi dialogăm cu Părintele ceresc. Pe Dumnezeu nu-L putem trișa, El ne cunoaște gândurile și de aceea noi trebuie permanent să ne lăsăm conduși de El. Căci toată darea cea bună și tot darul desăvârșit vin de la Părintele ceresc. Una dintre rugăciunile care se rostește în această perioadă a Postului Mare este rugăciunea Sfântului Efrem Sirul. Această rugăciune este un model clasic de deschidere smerită a sufletului înaintea lui Dumnezeu și de înțeleaptă dovedire a celor mai importante lucruri, pentru care creștinul ortodox trebuie să se roage întotdeauna, dar mai cu seamă în vremea rânduită de Biserică’, a arătat părintele protopop.

La întâlnire au mai participat preoții Moise Nica, protopopul Ineului, Flavius Ardelean, coordonatorul Cercului pastoral-misionar, Tiberiu Suciu, Petru Lazea, Sever Mocanu, Mircea Oală, Augustin Braiț, Cristian Ardelean, Călin Negruț, Petru Ursulescu și diaconul Dan-Marius Braiț.

În încheierea Sfintei Taine a Maslului, părintele paroh Cristian Ardelean a adus mulțumiri părintelui protopop, colegilor preoți, dar și credincioșilor prezenți în număr impresionant în Sfânta Biserică.

Următoarea întâlnire a preoților din acest cerc pastoral-misionar va avea loc în Duminica a III-a din post (a Sfintei Cruci), în Parohia Seleuș.

Comentarii Facebook


Știri recente