Cerc pastoral la Sâmbăteni, Protopopiatul Lipova

Credincioșii Parohiei Ortodoxe Române Sâmbăteni, Protopopiatul Lipova, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului au avut parte în Duminica a XXXI-a după Rusalii de momente de bucurie și mângâiere. Cercul misionar-pastoral Radna, coordonat, din încredințarea Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Timotei, de Preotul Ioan Jidoi, s-a întrunit în biserica purtând hramul „Sf. Ierarh Nicolae”, unde soborul de preoți a săvârșit Sfânta Taină a Maslui de obște, răspunsurile la strană fiind date de tineri teologi, aceștia interpretând și un buchet de colinde cu care au încântat auditoriul, după cum află de pe site-ul episcopiaaradului.ro.

Părintele Crinel Onea, Protopopul Lipovei, a ținut un cuvânt de învățătură în care a scos în evidență importanța Tainei Maslui pentru vindecarea bolilor sufletești și trupești. „Fiecare participant la Sfântul Maslu aflat sub epitrahilul preoților, aduce cu el necazurile și neputințele lui la Hristos, Samarineanul milostiv de care vorbește prima evanghelie a acestei Taine” a consemnat Părintele Protopop.

La final Părintele paroh Ioan Braiț a mulțumit celor care au răspuns invitației la această sărbătoare, seara încheindu- se cu o agapă frățească la casa parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…