Cerc pastoral la Protopopiatul Ilfov Nord

Preoții din cadrul Cercului Pastoral numărul 3 al Protoieriei Ilfov Nord se întâlnesc sâmbăta aceasta la Otopeni pentru a discuta despre Calendarul Ortodox, despre necesitatea îndreptării acestuia și despre problema stilistă din România, informează „Ziarul Lumina”. În cadrul acestuia, se vor prezenta referate pe tema dată de către părinții Radu Dima și Ion Iliuță de la Otopeni, precum și Sandu Marcel de la Parohia Tunari, după care va urma o sesiune de dezbateri.

‘Întâlnirea va avea loc sâmbătă după-amiază și vom săvârși mai întâi slujba Vecerniei, apoi cea a Litiei, după care vor urma prezentările de referate. Va fi abordată problema calendarului în ansamblu, apoi problema calendarului îndreptat și modalități de comuniune cu creștinii care folo-sesc calendarul pe stil vechi și alte probleme legate de acest subiect’, a spus părintele Constantin Păun, protopopul Protoieriei Ilfov Nord.

În urmă cu două săptămâni, preoții de la Ilfov Nord s-au întâlnit în cadrul cercului pastoral la Ghermănești, tema discuțiilor fiind Taina Căsătoriei. După prezentarea referatelor, vor urma discuții libere în care fiecare dintre participanți va putea să pună întrebări pentru clarificarea diferitelor nelămuriri.

Comentarii Facebook


Știri recente