Cerc pastoral la Mănăstirea Caraiman

Preoții din cercul pastoral I al Protoieriei III Capitală s-au întrunit pe 7 iunie 2012, sub coordonarea pr. protoiereu Dinu Pompiliu, într-un nou cerc pastoral la Centrul social-cultural „Înălțarea Sfintei Cruci” al Mănăstirii prahovene Caraiman. Dezbaterile au vizat activitatea catehetică a preotului și promovarea învățăturii de credință prin intermediul tuturor mijloacelor posibile.

În cadrul întâlnirii, pr. Bogdan Matei, de la Parohia Colțea, a reliefat în referatul „Viața duhovnicească a preotului, suport și garanției a reușitei în pastorație” reperele esențiale ale vieții duhovnicești a preotului în viața credincioșilor.

Mai multe detalii a oferit pentru „Ziarul Lumina” pr. protoiereu Dinu Pompiliu: „În cadrul întrunirii pastorale s-a pus accent pe importanța vieții duhovnicești a preotului, pe remediile de întărire duhovnicească a preotului, pe Sfânta Liturghie, pe rugăciunea particulară în renașterea duhovnicească a lui, pe relația preotului cu membrii organelor parohiale și, mai ales, pe pregătirea predicii preotului și pe străduința de a face lucrător harul Sfântului Duh în inimile oamenilor. Totodată, preotul trebuie să fie un om duhovnicesc și trebuie să promoveze o trăire duhovnicească autentică în parohia sa. Am plecat cu toții acasă cu gândul la cele amintite și la faptul că viața duhovnicească a preotului trebuie să fie precum lumina lui Hristos care luminează tuturor”.

La acest cerc pastoral a participat și pr. arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor care a subliniat importanța activității pastoral-misionare a preotului pentru viața păstoriților săi. Preoții din protoieria III Capitală se întrunesc lunar în cercuri pastorale, iar cele viitoare se vor desfășura la Mănăstirea Cernica.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…