Cerc pastoral în Protopopiatul Cluj II

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a participat ieri, 21 februarie 2012, la Cercul preoțesc din Protopopiatul Cluj II. Întâlnirea s-a desfășurat după Sfânta Liturghie în Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Cartierul Cordoș.

În deschidere, Părintele Mitropolit le-a vorbit preoților despre reluarea dialogului dintre Biserica Ortodoxă și Biserica Greco-Catolică și problemele discutate recent în Sfîntul Sinod, a declarat părintele protopop Gheorghe Braica, după cum informează site-ul radiorenasterea.ro: „IPS Andrei ne-a făcut două informări, în sensul că lunea trecută a avut loc la București o întâlnire cu ambasadorii Statelor Unite, Canadei, Spaniei, Portugaliei și Italiei, în care s-a discutat reactivarea dialogului dintre Biserica Ortodoxă și Biserica Greco-Catolică, legat de retrocedarea bunurilor pe care ei o solicită. Al doilea punct prezentat a fost în legătură cu problemele ce s-au discutat la ultima Ședință a Sfântului Sinod legat de faptul că cele două Episcopii care au aparținut de Mitropolia noastră, s-au atașat Mitropoliei Ardealului’.

După acest moment, părintele Viorel Sima, gazda întâlnirii, le-a prezentat preoților prezenți istoricul parohiei pe care o păstorește.

Deoarece se apropie Postul Sfintelor Paști, în cadrul Cercului Preoțesc s-a abordat și tema spovedaniei și anume importanța mărturisirii credincioșilor în această perioadă premergătoare Învierii Domnului, a declarat părintele protopop: „Ținând seama că ne găsim în preajma Postului Mare, timp în care credincioșii noștri caută să-și primenească sufletul și prin Taina Sfintei Spovedanii, părintele Visarion Pașca de la Mănăstirea Florești a fost desemnat să facă prezentarea acestei teme. După prezentarea referatului a urmat intervenția IPS Andrei și a unor preoți din cadrul cercului nostru”.

Protopopiatul Cluj II cuprinde toate parohiile ortodoxe din Cluj-Napoca. Părinții parohi se întâlnesc lunar în cadrul Cercului preoțesc pentru a dezbate teme importante legate de activitatea curentă pastoral-misionară pe care o desfășoară.

Comentarii Facebook


Știri recente