Cerc pastoral în Protoieria Câmpina

Preoții din Cercul pastoral-misionar nr. 2 al Protopopiatului Câmpina s-au întrunit săptămâna aceasta, în ziua Lăsatului secului pentru Postul Nașterii Domnului, la biserica Parohiei Poiana Țapului din Bușteni, județul Prahova, pentru a dezbate și medita asu-pra însemnătății postului și a înfrânării, informează „Ziarul Lumina”.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, la care au participat, pe lângă preoți, cântăreții fiecărei parohii și numeroși credincioși, pr. Mihai Alexandru, de la Parohia Azuga II, a prezentat referatul „Postul sau cunoașterea lui Dum-nezeu prin înfrânare”.

Totodată, s-au analizat problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se con-fruntă parohiile din Protoieria Câmpina și s-a insistat pe intensificarea catehizării credincioșilor prin alcătuirea de cateheze, în cadrul programului de catehizare susținut de Arhiepiscopia Bucureștilor.

Următoarea întâlnire a preoților din cadrul Cercului pas-toral-misionar 2 Sinaia va avea loc în luna ianuarie 2013, la Parohia Sinaia II, având ca tematică viața și opera Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…