Cerc pastoral în Parohia Bârcea Mare, Deva

În biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia Bârcea Mare (Protopopiatul Deva), duminică, 19 februarie, a avut loc întâlnirea preoților cercului pastoral Deva. Cu această ocazie s-a săvârșit și Taina Sfântului Maslu, la care a participat un număr mare de credincioși din parohie.

Tema întâlnirii pastorale a fost dedicată Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. În cuvântul de învățătură susținut de părintele Valentin Cioară din Parohia Almașul Sec a fost tâlcuită pericopa evanghelică ce s-a citit la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, după care preotul paroh Târban Pantelimon le-a mulțumit celor prezenți pentru participare și a subliniat importanța rugăciunii stăruitoare în vindecarea sufletească și trupească a celor aflați pe patul de suferință.

La final, după cum ne informează episcopiadevei.ro, preoții au purtat discuții referitoare la perioada Triodului, timp liturgic în care ne aflăm din punct de vedere bisericesc, și la importanța slujbelor religioase din Postul Mare, accentul căzând pe conștientizarea urcușului duhovnicesc din viața credincioșilor prin post, rugăciune, spovedanie și împărtășanie, dar și prin fapta cea bună, „comoara din cer” la care ne îndeamnă Mântuitorul Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente