Cerc pastoral în cadrul Protoieriei Horezu

În Biserica ‘Sfânta Parascheva’ a Parohiei Pietrarii de Jos din Protoieria Horezu, a avut loc, vineri, 12 octombrie 2012, întâlnirea preoților din Cercul pastoral-misionar nr.1 Horezu, informează site-ul arhiram.ro.

Întrunirea a început cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, cu participarea credincioșilor din parohie și localitățile vecine. Apoi, în cadrul cercului la care au fost prezenți preoții arondați centrului pastoral, părintele paroh Florin Șerban a susținut referatul „Îngrijirea bolnavilor în scrierile Sfinților Părinți. Instituțiile social-medicale în trecutul Bisericii”.

În cadrul întâlnirii au mai fost dezbătute și alte teme de interes pastoral misionar cum ar fi: continuarea activităților pastorale de catehizare a tineretului prin intermediul proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala”; identificarea unor metode potrivite pentru contracararea acțiunilor prozelitiste sectare; constituirea unor comisii formate din preot, asistentul social și psiho-pedagogul școlar pentru identificarea cazurilor sociale și a elevilor în risc de abandon școlar; și organizarea unor colecte pentru ajutorarea familiilor nevoiașe.

Următorul cerc pastoral din Protoieria Horezu, va avea loc în data de 16 noiembrie 2012, la Parohia Păușești Otăsău, tema întrunirii fiind „Instituții social-medicale pentru îngrijirea bolnavilor în Biserica Ortodoxă Română în prezent”.

Comentarii Facebook


Știri recente