Cerc pastoral al Protoieriei III Capitală, la Bușteni

Protoieria III Capitală a organizat în perioada 28-29 ianuarie 2013, în contextul Anului Omagial 2013 dedicat cinstirii Sfinților Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena, la Centrul Social Pastoral „Sfânta Cruce” din Bușteni, cercuri pastorale dedicate împliniri a 1700 de ani de la Edictul de la Milano, după cum a precizat Părintele Dinu Pompiliu, Protopop al Protoieriei III Capitală.

Cu această ocazie, sub directa coordonare a părintelui protoiereu Pompiliu Dinu, în seara zilei de luni, 28 ianuarie 2013, părintele profesor Claudiu Constantin Cotan, a prezentat rolul discuțiilor din cadrul întrunirilor panortodoxe pentru viața bisericească de astăzi. În cadrul conferinței au fost prezentate problemele actuale din viața Bisericii ca cele legate de diaspora ortodoxă, calendar, post, căsătoriile mixte și implicarea Bisericii în viața socială. La discuții a participat și Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord care a împărtășit, asistenței, din experiența sa pastorală în țările scandinave, subliniind dificultățile întâmpinate de preoții români misionari într-o societate secularizată. Preasfinția sa se află în aceste zile, la Bușteni conducând un grup de tineri din țările nordice, dornici să cunoască frumusețile duhovnicești ale României, mănăstirile de pe Valea Prahovei.

În dimineața zilei de 29 ianuarie, un sobor de preoți conduși de părintele protopop a oficiat Sfânta Liturghie la care a participat, împărtășindu-se, și Preasfințitul Părinte Episcop Macarie.

La ora 10:00, în sala de conferințe a Centrului social „Sfânta Cruce”, părintele profesor Claudiu Constantin Cotan a vorbit despre Sfântul Împărat Constantin cel Mare și rolul său în viața Bisericii. Cu această ocazie, părintele profesor a precizat de ce merită Sfântul Constantin atributul de „cel Mare”, care a fost importanța sa în consolidarea instituțiilor Bisericii și rolul Sfintei Împărătese Elena în viața religioasă a creștinilor de la începutul secolului al IV-lea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente