Cerc pastoral al preoților din Protoieria III Capitală

La Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman – Bușteni, a avut loc în perioada 24 – 25 septembrie 2012, un nou cerc pastoral al Protoieriei III Capitală, având ca temă Liturghierul nou, ediția Sfântului Sinod, a precizat Părintele Protopop Dinu Pompiliu.

Apariția noului Liturghier a fost primită cu viu interes de către preoții Protoieriei III Capitală. Despre importanța apariției Liturghierului, a vorbit Pr. Prof. Univ. Dr. Tache Sterea în seara zilei de 24 septembrie, care a subliniat faptul că Autoritatea Bisericească, prin publicarea acestui liturghier, a avut ca finalitate: realizarea unității pan-ortodoxe, care este foarte importantă, precum și aducerea limbii liturgice la nivelul limbii vorbite astăzi.

Părintele Prof. Tache Sterea a subliniat frumusetea cuvantului introductiv al Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in care se argumenteaza motivele acestei noi editii. Avand in vedere faptul ca limba romana s-a plamadit in tinda bisericii de catre inaintasii nostri, a stat asupra noastra datoria de-a fi la inaltimea lor, aparitia Liturghierului fiind deopotriva un eveniment bisericesc si un act de cultura.

A doua zi, după Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoti, Părintele Eugen Moraru a sustinut conferinta cu tema „Rolul Bisericii în viața tinerilor și răspunsuri la provocările lumii moderne măcinate de criza morală”.

Cercul pastoral s-a încheiat cu o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente