Cerc misionar în parohia Iosășel, prot. Sebiș

Preoții din cadrul Cercului Pastoral-misionar Nr. 3 Gurahonț, coordonat, din încredințarea Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moț Crăciun-Dorel, s-au întrunit duminică, 22 septembrie 2013, la Biserica ortodoxă cu hramul „Nașterea Domnului” din parohia Iosășel, protopopiatul Sebiș.

În cadrul acestei întrunirii s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului la care au participat credincioși din parohia Iosășel și parohiile învecinate.

Având în vedere anul omagial dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, preotul Boca Mihai a susținut tema „Actualitatea politicii religioase a Sfinților Împărați Constantin și Elena în raport cu secularizarea și laicizarea promovate în zilele noastre”, subliniind libertatea religioasă acordată de Împăratul Constantin cel Mare credincioșilor în raport cu libertatea rău înțeleasă a vremurilor noastre, libertate fără Hristos, subliniind că doar în Hristos găsim adevărata libertate, potrivit episcopiaaradului.ro.

Iar în cadrul temei pastoral-misionare a fost prezentată „Crucea Mântuitorului și crucea noastră”, părintele arată că, Crucea Mântuitorului nostru Iisus Hristos este Fața lui Dumnezeu îndreptată către oameni, în înțelesul că Dumnezeu este Iubire și în Cruce se arată Iubirea. Deci, Crucea reprezintă Iubirea lui Dumnezeu Tatăl, Care L-a trimis pe Fiu pentru mântuirea lumii, Iubirea lui Dumnezeu Fiul, Care S-a răstignit pentru noi și pentru a noastră mântuire și a biruit prin Cruce puterile întunericului.De asemeni fiecare dintre noi avem crucea noastră de purtat și trebuie să o purtăm fără cârtire știind că este mântuitoare. Au urmat discuții și au fost aduse completări de către ceilalți preoți.La cercul pastoral au luat parte, credincioșii și cântăreții bisericești din parohiile învecinate.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Vesa Ioan a mulțumit tuturor pentru participare. Seara s-a încheiat cu o agapă frațească.

Comentarii Facebook


Știri recente