Cerc misionar în Arhiepiscopia Aradului

‘Sfânta Treime, izvorul și temeiul unității familiei creștine’: Așa s-a intitulat tema consfătuirii preoților aparținători Cercului misionar Sebiș I, condus, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului de preotul Traian Luștrea. Întâlnirea a avut loc în parohia ortodoxă Rănușa, în data de 24 februarie 2011, informează episcopiaaradului.ro.

Tema a fost susținută de către preotul gazdă, părintele Flavius Suciu. În susținerea temei Preacucernicia sa a arătat că definirea dogmei despre Sfânta Treime, meritul Sfinților Părinți de la Sinoadele I si II ecumenice, de la Niceea, 325 respectiv Constantinopol, 381, își găsește rezonanțe și pentru ceea ce privește unitatea familiei, așa cum este aceasta văzută în Biserica creștină. Biserica a elaborat, pe baza învățăturii Mântuitorului Hristos, cuprinsă în Sfânta Scriptura și Sfânta Tradiție, Crezul – Mărturisirea de credință a Bisericii – normativ până la sfârșitul veacurilor.

De asemenea, s-a discutat despre aspecte practice cu privire la săvârșirea Sfintelor Taine, a Botezului și a Cununiei, despre spovedanie și canoanele de la spovedanie. Părintele Protopop Beni Ioja a prezentat o scurtă istorie a parohiei Rănușa, locul de naștere al Preacucerniciei sale.

Au participat la întâlnire preoții: Beni Ioja, Traian Luștrea, Marius Ioan Leucuța, Ioan Iercoșan, Avram Matcău, Cătalin Rus Mercea, Florin Bătrân, Ioan Suba, Romică Confideratu, Viorel Albiș, Valentin Herbei și Flavius Suciu.

Comentarii Facebook


Știri recente