Cerc de religie la Turnu Severin

La Școala Gimnazială „Dimitrie Grecescu” din Turnu Severin a avut loc, joia aceasta, un Cerc de Religie, în cadrul căruia, elevii au pregătit mai multe activități specifice perioadei premergătoare Nașterii Domnului. După vernisarea unei expoziții de icoane, copiii au prezentat o scenetă și au interpretat colinde.

„Cercul de Religie, desfășurat la Școala Gimnazială „Dimitrie Grecescu” joi, 13 decembrie 2012 a reunit o seamă de activități specifice perioadei de dinaintea Sărbătorii Nașterii Domnului. Astfel, încă de la intrarea în unitatea de învățământ te întâmpină izbitor o interesantă expoziție de icoane pe sticlă, realizată de elevii școlii, vizitatorul putând urmări imagini din timpul realizării acestora. După vernisarea expoziției profesorii de religie au asistat la o interesantă scenetă, numită sugestiv „O noapte luminoasă”, scenetă desfășurată într-un cadru feeric, încărcat de costume tradiționale românești extrem de frumoase. Cercul a continuat prin interpretarea câtorva colinde de către elevi iar mai apoi cu Atelierul de lucru „Blazonul profesorului de religie”. Ulterior s-a vorbit despre „Activitățile extrașcolare și rolul acestora în procesul instructiv-educativ”, s-a prezentat referatul „Profesorul de religie, vorbind despre Hristos sau trăind în Hristos” și au fost purtate discuții cu privire la activitățile ce se vor desfășura în săptămâna ce urmează la Catedrala Episcopală”, după cum a precizat Viorel Vladucu.

De asemenea, aici, în perioada 17-19 decembrie, vor avea loc „Șezători de Crăciun” la care vor participa profesori de religie și elevi din județul Mehedinți.

Moderatorii cercului au fost: prof. Dana Săftoiu-inspector de specialitate și pr. prof. Ovidiu Polexă-consilier Învățământ și Tineret. Tot cu acest prilej a fost prezentat și ultimul număr, pe noiembrie-decembrie, al revistei „Christianus”, editată de Școala Gimnazială „Dimitrie Grecescu”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…