Cerc de pictură cu tematică religioasă pentru copiii clujeni

La fel ca în ultimii 12 ani, Parohia Sânnicoară din cadrul Protopopiatului Cluj I, organizează în fiecare vară un cerc de pictură cu tematică religioasă. În această perioadă, 11-18 august, coorodnați de Mihaela Luca, absolventă a Universității de Arte, 24 de tineri învață să picteze icoane pe sticlă, având o tematică diversă, Mântuitorul, Maica Domnului, praznice și sfinți.

Activitatea se desfășoară într-un imobil din incinta bisericii, a precizat preotul paroh Viorel Luca: „Langă biserică, am finalizat o clădire, la parterul căreia este o sală mare dedicată activităților culturale pe care le facem cu copiii. Sunt copii care continuă să picteze, unii dintre ei sunt chiar motivați să urmeze școala de arte plastice”.

La cercul de pictură din acest an iau parte tineri cu vârste cuprinse între 6-14 ani, care sunt inițiați în tainele pictării icoanelor pe sticlă timp de trei ore pe zi. După cum ne informează Radio Renașterea, pentru efortul lor, vor fi răsplătiți cu un pelerinaj la câteva mănăstiri: Mihai-Vodă, Dumbrava, Râmeț și Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente