Cerc de etică la Colegiul Octavian Goga din Sibiu

Arhiepiscopia Sibiului a încheiat un protocol de colaborare cu direcțiunea Colegiului Național ‘Octavian Goga’ din Sibiu, în urma căruia a fost înființat Cercul de etică ‘Sophia’, informează „Ziarul Lumina”. Inițiativa a aparținut Serviciului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, prin pr. consilier Nicolae Rusu, care a propus conducerii liceului să găzduiască acest proiect destinat în special elevilor, dar și cadrelor didactice. Prima întâlnire a cercului de etică a avut loc miercuri, 7 martie, în sala de festivități a colegiului. Au fost prezenți pr. consilier Nicolae Rusu, pr. Nicolae Lațchescu, directoarea instituției, prof. Elena Gaboș, alți reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sibiului, profesori de religie și peste 70 de elevi de clasa a IX-a și a XI-a. Primul invitat al Cercului de etică ‘Sophia’ a fost conf. univ. dr. Sebastian Moldovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu, care a abordat tema privind relaționarea interumană, urmată de o discuție cu elevii.

Pr. Nicolae Rusu a transmis mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și i-a îndemnat pe tineri să participe la activitățile cercului de etică. Ideea de a colabora cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului și ai Facultății de Teologie a fost primită cu multă căldură de conducerea liceului și de elevi.

‘Relația reciproc avantajoasă între Școală, Biserică și Familie este îndelungată și o practică în colegiul nostru. Chiar dacă până la momentul acesta am avut numeroase întâlniri cu reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sibiului și ai Facultății de Teologie, chiar dacă diriginții, părinții spirituali ai elevilor, au ținut o strânsă legătură cu Biserica și reprezentanții ei, abia acum ne-a venit ideea statuării acestui parteneriat într-un cadru formal’, a spus directoarea colegiului, prof. Elena Gaboș.

Comentarii Facebook


Știri recente