Cerc Catehetic la parohia Dragalina, prot. Călărași

Protopopiatul Călărași a organizat sâmbătă, 23 octombrie 2013, cercul catehetic lunar care a avut loc la Parohia Dragalina. La această întâlnire au participat 32 de copii din parohie cu vârste între 5 și 15 ani, dar și următorii preoți: preacucernicul părinte Nemțanu Ionuț de la Parohia „Sfânta Muceniță Anastasia”, preacucernicul părinte Popa Marian de la Parohia Cuza Vodă, preacucernicul părinte Popa Florinel de la Parohia Ceacu, preacucernicul părinte Ionce Ioan de la Parohia Vâlcelele, preacucernicul părinte Marian Mihail de la Parohia Drajna, preacucernicul părinte Onea Ion, preacucernicul părinte Popescu Ionuț-Cristian ambii de la parohia Dragalina și teologul Lazăr Mircea Manuel, profesor de religie la școala din localitate care a și susținut ora de cateheză.Tema propusă a fost : „Sfântul Andrei Apostolul românilor”.

„Domnul profesor într-o prezentare interactivă, bazată pe întrebări și răspunsuri, le-a reamintit celor prezenți cum noi poporul român am fost încreștinați de primul Apostol al Mântuitorului – Sfântul Andrei, drept pentru care le-a explicat celor mici sensul expresiei „credință apostolică”. În continuare, vorbind despre martiriul Sfântului Apostol Andrei s-au prezentat mai multe icoane cu „Crucea Sfântului Andrei”, iar cei mici au fost surprinși să vadă că s-a păstrat această cruce până astăzi, la bariera de trecere peste calea ferată, după care domnul profesor le-a arătat celor mici câteva imagini cu peștera Sfântului Andrei, loc de venerare până astăzi, străjuit de o frumoasă mănăstire din Arhiepiscopia Tomisului. Copiii au înțeles responsabilitatea unui popor cu o credință apostolică, socotindu-se și ei mici apostoli ai vremurilor noastre după care au prezentat câteva obiceiuri de „Moș Andrei” de la ei din localitate. Ca izvoare de inspirație s-au folosit Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție, Viețile Sfinților și cultul divin, iar întreaga oră s-a bucurat de o armonie stilistică adică limbajul folosit a fost pe înțelesul copiilor posedând naturalețe, claritate, demnitate și corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toți participanții”, a precizat părintele Nemțanu Ionuț de la Parohia Satnoieni.

În încheiere s-a rostit rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat”, iar preacucernicul părinte Nemțanu Ionuț a felicitat toți participanții la această frumoasă întâlnire, îndemnându-i pe cei mici să participe la slujbele bisericii, să fie conștienți de prețioasa și frumoasa binecuvântare a Preabunului Dumnezeu de a fi un popor apostolic, după care părintele paroh a mulțumit tuturor participanților, dăruind copiilor dulciuri, sucuri, calendare și cărți de rugăciune potrivit vârstei celor mici. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă creștină pentru toți participanții prin strădania celor doi preoți din parohie și a doamnelor preotese.

Comentarii Facebook


Știri recente