Centrului Comunitar Sf. Stelian din Sintea Mare, jud. Arad, inaugurat de Preasfințitul Părinte Timotei

Grija față de tineri în Episcopia Aradului se concretizează în momentul de față și prin darea în folosință a Centrului Comunitar Sf. Stelian – Ocrotitorul copiilor – din Sintea Mare, jud Arad. Acest Centru a fost amenajat în urma realizării Proiectului 3 C. Comunitate – Comuniune – Competență, printr-un parteneriat între Fundația Renincoor Open Hand, Episcopia Aradului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Arad și cu acordul Inspectoratului Școlar al Județului Arad. Întreaga lucrare a fost dusă la îndeplinire prin contribuția financiară și materială a Fundației ALCOA – SUA, a Episcopiei Aradului, a Fundației Renincoor Open Hand Arad, a Școlii Generale, Primăriei și Parohiei din Sintea Mare.

În noul obiectiv al comunității locale, tinerii vor avea posibilitatea să-și petreacă o parte a timpului liber într-o atmosferă decentă, prin prezența preotului paroh, a cadrelor didactice, a personalului specializat din Primărie și a voluntarilor, urmărindu-se și rezolvarea altor probleme de natură socială cu care se confruntă tinerii – reducerea comportamentelor lor disfuncționale (comportament agresiv, tendințe de marginalizare și excluziune socială, comportament deviant, risc social ridicat, conduită riscantă pentru sănătate).

Sfințirea și inaugurarea Centrului, spre bucuria și folosul obștesc, are loc astăzi, 24 iunie 2009, după săvârșirea slujbei Vecerniei în biserica parohială cu hramul Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din Sintea Mare, de către Preasfințitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților locale, a reprezentanților ONG-urilor și a credincioșilor.

Rugăm pe Dumnezeul nostru Cel bun și grabnic ajutător să răsplătească strădania tuturor celor care au ostenit aici și să binecuvinteze întreaga activitate ce se va desfășura pentru folosul tinerilor pe calea mântuirii.

Episcopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente