Centrul social „Sfântul Vasile”, pregătit să găzduiască oamenii străzii

Centrul social pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” din Craiova, patronat de Mitropolia Olteniei prin Asociația Vasiliada, și-a luat toate măsurile pentru a putea găzdui în sezonul rece o nouă serie de beneficiari din rândul oamenilor străzii, după cum ne informează Gabriela Popescu.

„În cadrul acestui centru, persoanele fără adăpost vor primi găzduire, hrană caldă, asistență medicală, îngrijire, dar și consiliere spirituală, acompaniere în vederea obținerii unor documente de identitate sau stare civilă, mediere în vederea găsirii unui loc de muncă. De asemenea, toți beneficiarii care vor veni în această perioadă vor fi igienizați și vor primi haine curate, la venirea în centru”, a precizat părintele diacon Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului „Sfântul Vasile”.

Centrul social „Sfântul Vasile” din Craiova este administrat în baza unui parteneriat de către Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociația Vasiliada, și Primăria Muncipiului Craiova. A fost dat în folosință în anul 2009, fiind singurul așezământ din regiunea Olteniei destinat persoanelor fără adăpost. Poate găzdui pe o perioadă determinată de până la 12 luni, până la 52 de persoane. Beneficiarii sunt persoane evacuate în urma retrocedărilor sau a neachitării datoriilor către stat sau bănci, bătrâni alungați de proprii copii, mame și copii abuzați sau tineri ieșiți din sistemul instituționalizat de stat. Până în prezent, peste 200 de persoane au beneficiat de servicii specializate în cadrul centrului.

„Echipa de specialiști ai Centrului „Sfântul Vasile” depune toate eforturile necesare pentru a scoate aceste persoane care vin la noi din situația de criză la nivel social și emoțional în care acestea se află, prin reintegrarea lor socio-profesională”, a adăugat părintele diacon Sorin Pârvănescu.

Comentarii Facebook


Știri recente