Centrul rezidențial pentru copii „Sfânta Maria” în Parohia Sătuc, județul Buzău

În Parohia Sătuc din comuna buzoiană Berca funcționează, încă din anul 2003, Centrul rezidențial pentru copii „Sfânta Maria”. Cei 20 de beneficiarii provin din familii dezorganizate, cu probleme economice mari.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Daniel Necula, Coordonator – Asociația „Filantropica”, Berca: „Proiectul derulat în cadrul Centrului este unul de reintegrare socială și familială. Acolo unde este posibil copiii merg la sfârșit de săptămână și în vacanțe în propriile lor familii, iar pentru cei care nu au familie Centrul dispune de un Birou de Consiliere unde se pot întâlni cu prieteni, cu rude mai apropiate sau mai îndepărtate”.

Printre obiectivele Centrului înființat de Asociația ortodoxă „Filantropia” Berca se numără și prevenirea abandonului școlar.

Alte detalii aflăm tot de la părintele Daniel Necula: „Toți copiii sunt școlarizați în cadrul școlilor din comunitate, fiindu-le asigurate toate cele necesare pentru școală. În timpul vacanțelor copiii merg în diferite tabere, drumeții, desfășurând diferite activități instructiv-educative în cadrul Centrului nostru. Încercăm să-i educăm așa cum credem că o familie de buni creștini trebuie să își educe copiii, în sensul că ei trebuie să știe să se roage, să știe ce înseamnă să faci o faptă bună, să dorească și să participe la Sfânta Liturghie, dar și la alte slujbe”.

Copiii din Centrul „Sfânta Maria” din parohia Sătuc beneficiază și de consiliere psihologică.

De trei ani funcționează în parohie și două case de tip familial, unde locuiesc tinerii care au peste 18 ani. În cadrul Asociației „Filantropia” filiala Berca funcționează un campus și o cantină socială.

Comentarii Facebook


Știri recente