Centrul pentru copii și tineret „Sfântul Ioan Valahul’, inaugurat la Giurgiu

Ieri, 12 mai 2009, când Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit pe Sfântul Mucenic Ioan Valahul, Preasfințitul Părinte Ambrozie, însoțit de membrii centrului eparhial, de profesorii și elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul’, a inagurat la sediul administrativ al episcopiei, Centrul pentru copii și tineret „Sfântul Ioan Valahul’.

La acest centru se vor desfășura activități sub coordonarea domnului Doctor Cosmin Georgescu, a doamnei Prof. psiholog Miftode Valerica și a doamnei Prof. Maria Băiatu. Activitățile vor avea caracter formativ și recreativ (grupe de cateheze; cercuri de informatică, literatură, pictură, artă fotografică, muzică, folclor, teatru; tenis de masă; concursuri; dezbateri; audiții și vizionări), încercând astfel, să ofere o alternativă creștină pentru petrecerea timpului liber, cu implicații socio-culturale pe termen lung.

Acest nou așezământ își propune să demareze o serie de proiecte menite să apropie tânăra generație de viața și activitatea Bisericii. Într-un cadru generos, cu o dotare pe măsură, Centrul „Sfântul Ioan Valahul’ dorește să devină unul dintre principalele repere ale vieții spirituale giurgiuvene. În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie a subliniat nevoia dialogului permanent pe care Biserica trebuie să-l poarte cu tinerii, pentru ca noua generație să-și păstreze pe de-o parte valorile strămoșești, iar pe de altă parte să mărturisească învățătura cea adevărată a Bisericii în societatea contemporană.

De asemenea, cu acest prilej, a fost organizată și o expoziție de fotografie veche intitulată ‘Giurgiul de altădată’.

Sursa: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente