Centrul parohial „Sfinții Timotei și Mavra”, deschis pentru copiii din Slimnic, Arhiepiscopia Sibiului

În ziua prăznuirii Sfinților Timotei și Mavra, luni, 3 mai, s-a inaugurat în Parohia Slimnic, Protopopiatul Sibiu, Arhiepiscopia Sibiului, un centru parohial pentru copii și tineri sub ocrotirea acestor sfinți. Inaugrarea centrului a fost precedată de slujba de Utrenie, slujba Sfintei Liturghii, iar la ora 12:30 a avut loc Sfeștania la centrul parohial. Părintele paroh George Cosmin Piț a precizat că pentru început, centrul va avea ca sediu demisolul casei parohiale, unde pot fi asigurate condiții pentru prezența a 50 de persoane. Inițiativa aceasta se dorește să fie o alternativă creștină de petrecere a timpului liber, cu implicații religioase și sociale pe termen lung. Aici se vor desfășura diferite activități precum cele de cateheză, pictură de icoane pe sticlă, muzică (repetiții cor), teatru creștin, concursuri, vizionări de filme și conferințe cu invitați etc.

Tot prin intermediul centrului parohial vor fi dezvoltate competiții sportive, pelerinaje, vizite filantropice. Părintele George Piț și-a manifestat speranța că Centrul ‘Sfinții Timotei și Mavra’ va fi un loc unde copiii să lege prietenii sincere și durabile, unde să se formeze conștiințe care să mărturisească credința. ‘Într-o pagină informativă, ce s-a citit în biserică și s-a distribuit credincioșilor, am făcut un îndemn pentru părinții din Parohia Slimnic să susțină, din punct de vedere spiritual și moral, această acțiune, fiind cu totul convins că acest proiect e cel mai important din parohie, deoarece formează spiritual și moral generațiile următoare ale comunității din Slimnic’, a spus preotul paroh George Cosmin Piț, inițiatorul centrului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

După inaugurare, cei 60 de elevi prezenți au primit o icoană a Sfinților Timotei și Mavra, precum și Acatistul acestor sfinți. La deschiderea centrului, precum și la activitățile care au urmat, au participat și părintele protopop al Sibiului, Ioan Coșa, părintele Cristian Dariciuc, coordonator al Departamentului Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, precum și alți preoți din parohiile învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente